LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

Warme dag !

12 september, 2016 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie:

Warme dag !

Update labrador Diesel

Samen met het vrouwtje van Diesel naar de specialist in Oosterbeek geweest, om Diesel nog eens te laten checken op kruisbanden en/of knieblessure. In principe stond voor vanmorgen dan ook een operatie gepland. Nu blijkt gelukkig dat Diesel haar kruisband waarschijnlijk toch niet te hebben gescheurd, maar dat waarschijnlijk een oude blessure aan haar enkel/voetzool nu is gaan opspelen.

De arts heeft dus niet geopereerd en wil kijken of Diesel met rust toch gewoon hersteld. Wel zal Diesel naast haar Cimalgex (pijnstilling) nu toch ook supplementen moeten gaan nemen om de artrose (die zij al jaren heeft) in ieder geval te remmen. Artrose kan natuurlijk -net als bij mensen- nooit overgaan of verdwijnen, maar kunnen door de juiste middelen wel gestopt of vertraagd worden. Ik heb Cosequin DS genoemd en de specialist kende dit middel inderdaad. Er zijn enorm veel supplementen, je ziet door de bomen het bos niet meer, maar zij doen allemaal zo’n beetje hetzelfde, een stukje botopbouw en ondersteuning van de gewrichten. Wij hebben enorm veel goede ervaringen met Cosequin DS en ook Diesel zal dagelijks een pilletje (of twee) per dag gaan krijgen. Daarmee moet het binnen 4 weken toch enigszins verbeteren. Over 4 weken moet Diesel weer terugkomen.

Wat ben ik blij dat het niet haar kruisband is, want wij weten genoeg als eenmaal één kruisband is gescheurd. Vaak (50% van de gevallen) gaat ook de andere kruisband, is de kans op blessure aan de knieschijf en/of meniscus ook alsnog aanwezig. De ingrepen voor kruisbanden zijn vaak enorm zwaar voor de honden (denk aan onze Vriend) en dus ben ik top blij dat dit niet het geval is bij Diesel. Dies heeft van mij de therapeutische mat kunnen lenen, zodat zij de komende weken ook ondersteund wordt bij het liggen/slapen. Wat een grap toen ik de mand uit de auto wilde halen om aan het vrouwtje van Diesel te geven. Diesel sprong direct mijn bus in en keek ons aan: “we kunnen….” Wat een grapjas, die Diesel !

Nieuwe Gasten !

Deze week zijn er alweer meerdere nieuwe logeetjes bij ons aangekomen. Een aantal logeetjes kennen wij natuurlijk al langer, zoals onze Lex, Kyra, Moos. Byron hebben wij ook ooit eerder bij ons verzorgd, dit was wel alweer drie jaar geleden. Byron is nog steeds die lieve grote knuffel met zijn mooie jonge kop, alhoewel onze ‘Ariebarie’ lichamelijk wel wat heeft moeten inleveren, want ook Byron heeft inmiddels 2 kruisbanden moeten laten opereren. Deze zijn met een soort elastieken hersteld, Byron doet het erg goed op deze ‘elastieken’. Andere berners krijgen vaker implantaten, maar ik vraag mij wel af of deze zware operaties altijd nodig zijn. Byron, maar ook een grote onstuimige Leonberger hebben heel veel baat bij deze zogezegde ‘elastieken’. Er is veel onenigheid tussen dierenartsen en specialisten over de gewenste behandelingen bij kruisbanden.

Een geheel nieuwe gast in ons Huuske is Job uit Gendringen. Job is een mega grote berner reu van 5 jaar, met een dikke vacht die je direct wil afscheren bij deze temperaturen. Ik heb hem al een beetje proberen te kammen maar het aantal haren wat daar afkwam viel mij erg tegen. De structuur van zijn vacht is gewoon meer dan pluizig, dus deze grote pluizenbol komt je echt tegemoet als je de deur open doet. Hij deed mij denken aan Veran uit Bussum toen Veran twee jaar geleden naar ons toekwam (voordat hij naar de trimster zou gaan), ik heb de meest bizarre foto’s van Veran kunnen maken haha !

Hoi Job ! Ik moet zeggen dat toen Job voor de eerste keer bij ons langs kwam (het eerste bezoek) ik even twijfelde door zijn imposante voorkomen. Hij gromde ook in eerste instantie flink naar de andere honden (en onze honden bleken ook te kunnen grommen). Job is vaker van eigenaar veranderd en is nu bij zijn huidige familie eindelijk gelukkig zeer welkom. Herplaatser Job blijkt een enorme knuffelkont te zijn, die het liefst de hele dag met hem knuffelt. Als hij je eenmaal in je hart heeft gesloten, ga je er niet meer uit. Job is verder een sociale berner, wil het liefst bij de roedel liggen en kan eigenlijk met iedereen overweg. Job lag zijn eerste avond direct aan mijn voetjes in de woonkamer. Daaruit blijkt toch wel dat het een hele aanhankelijke en lieve berner is. Job, je bent maar relatief kort bij ons, maar we hebben echt van je genoten. Je bent een heerlijke berner om erbij te hebben.

En dan hebben wij onze laatste gast, Bruno. Bruno is ook nog niet eerder bij ons blijven slapen. Bruno is ook weer zo’n reu met het juiste berner gen. Bruno past zich super snel aan en vindt het ook heerlijk om tussen de andere beren te liggen. Hij is als een vis in het water bij ons. Het is toch altijd weer ongelooflijk hoe snel de honden bij een ander gewend zijn, prachtig om te zien. Welkom Bruno in ons midden ! Het vrouwtje en baasje kunnen trots op jou zijn, zoals jij je al snel thuis voelt.

Airco !

U kunt het gek vinden dat wij onze honden een airco geven terwijl wij zelf vaak in de hitte slapen. Maar met zo’n dikke jas (vacht) als de berner sennen honden, kan de berner niet goed aarden in temperaturen van 30 graden. En de komende dagen blijft de hitte nog even aanhouden. En eigenlijk de gehele zomer hebben wij de airco eigenlijk ook al uren overdag aanstaan voor de berners. Als zij willen zouden zij zich kunnen terugtrekken op de Daele. Op het hoogtepunt van de dag (tijdens het middaguurtje) liggen zij dan ook vaak op de Daele of in de keuken. Daar is het koel en draaglijk. Tijdens de nacht staat tijdens de zomer de airco altijd aan, omdat het aantal honden bij elkaar op zich al een behoorlijke warmte produceren en na dergelijke warme dagen zou het huis ook een flinke warmte vasthouden. Dus de airco staat gedurende de nacht altijd constant aan, zodat de honden dan ook heel goed kunnen slapen. Wat ben ik blij dat wij ooit een mobiele airco hebben aangeschaft. En er staat ook nog een reserve airco in huis, want je moet er echt niet aan denken dat de airco ermee ophoudt. Dit hebben wij al een keer mogen beleven en het gebeurt ons niet nog eens dat er geen airco voor de honden is. Nu wij de tweede berner slaapzaal (voorheen garage) ook bij het huis hebben getrokken, kunnen de honden ook koel in de garage (lees: tot garage omgebouwd woonhuis) liggen, alles bij elkaar maakt het heerlijk draaglijk voor de honden in huis.

'