LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

Vakantie in Inge’s Huuske

20 november, 2018 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie: ,

Wij wachten jullie op !

Wij wachten jullie op !

 

Lieve bernereigenaren ! 

Wij zijn super blij dat u uw berner bij ons vakantie laat vieren ! Wij zijn gewoon heel trots dat wij voor uw berner mogen zorgen ! Wij kijken dan ook uit naar elke nieuwe berner vriend of vriendin in onze gezellige bernerfamilie. 

Uw berner is een dappere, brave hond, die misschien het allerliefste met u mee op vakantie gaat, maar u zult zien dat uw berner ook weer erg graag bij ons zal terugkomen. Wij gaan ervoor zorgen dat uw berner een heerlijke vakantie bij ons zal hebben. Lekker de hele dag met andere berners spelen, spelletjes met het vrouwtje en baasje doen, wandelingen maken, buiten luieren of in de Berner chillroom relaxen bij de haard, lekker eten van de bernertafel en slapen in één van onze twee berner-slaapzaaltjes. Uw berner zal moe en voldaan van vakantie terugkeren!

Onderstaand heb ik een aantal zaken opgeschreven, welke voor u van belang zijn voordat uw berner bij ons komt logeren.

Onze nieuwe kalender voor 2019, waarin wij vaker gesloten zullen zijn:

In 2019 zullen wij weer met heel veel plezier voor jullie lieve berners en andere knuffels zorgen.

Wij zijn open …..

Januari: dinsdag 8 januari t/m donderdag 31 januari
Februari: vrijdag 8 februari t/m donderdag 28 februari
Maart: vrijdag 8 maart t/m zaterdag 30 maart
April: maandag 8 april t/m dinsdag 30 april
Mei: de gehele maand
Juni: maandag 10 juni t/m zaterdag 29 juni
Juli: maandag 8 juli t/m woensdag 31 juli
Augustus: de gehele maand
September: maandag 16 september t/m maandag 30 sept
Oktober: dinsdag 8 oktober t/m donderdag 31 oktober
November: vrijdag 8 november t/m zaterdag 30 november
December: maandag 2 december t/m vrijdag 20 december

Hopen jullie en jullie lieve viervoeters in 2019 weer te mogen verwelkomen !!

Waar moet ik verder aan denken ?

– het vaccinatieboekje (uw hond moet min. 8 dagen van tevoren zijn ingeënt). Naast de normale jaarlijkse enting, dient uw hond ook te zijn ingeënt tegen Kennelhoest. Ondanks dat Kennelhoest niet levensbedreigend is voor uw hond, is het een zeer vervelende ziekte en dus is de vaccinatie tegen Kennelhoest erg belangrijk voor uw hond. U dient het vaccinatieboekje mee te brengen (klik op deze link, dit is belangrijk) !

– zorgt u er alstublieft voor dat uw hond beschermd is tegen vlooien én teken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat ons Huuske vlo- en tekenvrij is, maar buiten kunnen honden natuurlijk van alles oplopen. Vooral in de zomerperiode wemelt het van de teken. Ondanks dat wij controleren op teken, is het van belang dat u preventief de hond voorziet van een pipetje of soortgelijke bescherming.

– zorgt u er alstublieft voor dat uw hond beschermd is tegen wormen. Honden zouden (volgens de dierenarts) vier keer per jaar dienen te worden ontwormd ! Dit is zeker van belang daar waar meerdere honden bij elkaar zijn. Mocht u niet meer precies weten wanneer uw hond voor het laatst is ontwormd, ontworm uw hond dan voor de zekerheid alsnog. Wij adviseren Milbemax, met dit middel is uw hond ook beschermd tegen longworm, een worm variant die steeds meer in opmars is in Nederland, die in sommige gevallen -bij niet tijdige ontdekking- zelfs dodelijk kan zijn voor uw hond ! Mocht u vergeten zijn om uw hond tijdig te ontwormen, wij hebben ook altijd Milbemax in huis, geeft u dit dan even aan ! Wij zorgen ervoor dat uw hond alsnog wordt ontwormd. 

– indien uw berner medicijnen gebruikt, vergeet dan de medicijnen niet mee te brengen ! Geeft u alstublieft aan mij door, welke medicijnen uw berner dient te hebben, hoeveel mg of ml, hoe vaak per dag, en wanneer: voor, tijdens of na het eten.

– Geef bijzonderheden bij uw berner (in gezondheid, karakter en gedrag) vooraf aan. Het is zo jammer als wij er geen rekening mee kunnen houden. En daarmee sluiten wij ook specifieke risico’s uit.

Voorbeeld: gaat uw berner altijd nog om 24:00u. naar buiten, dan kan het voor uw berner (of voor ons!) vervelend zijn als wij onze laatste ronde om bijvoorbeeld 23:00 lopen. Of: heeft uw hond baknijd (wat gelukkig niet vaak voorkomt bij berners), dan kunnen wij uw berner apart laten eten, zonder dat het risico op ruzie kan ontstaan. Of: mag of kan uw berner geen snacks of botten verdragen (kans op verslikken of darmproblemen), of mag uw hond ook geen specifieke hondenkoekjes krijgen (allergie, huidproblemen), dan horen wij dat natuurlijk ook graag. Wij houden er namelijk van om onze berners goed te verwennen !!!

Wat moet ik wel/niet meebrengen ?

– Mocht uw berner gewend zijn aan een specifieke mand of kleedje, neemt u dat gerust mee. Wij hebben voldoende manden en kleden (en een matras en een bedbank!), maar om de berners zoveel mogelijk het thuisgevoel te geven, kan een eigen mand of kleedje goed doen voor uw hond. Dit blijkt vooral bij oudere berners vaak heel goed te zijn.

– Verder behoeft u geen voer- en drinkbakken mee te brengen, geen speeltjes, of riemen. Wij maken bijna geen gebruik van riemen, en als wij uw hond moeten aanlijnen, doen wij dat aan onze (allemaal even lange) riemen, zodat wij gemakkelijker met meerdere honden kunnen wandelen. Wat wel belangrijk is, is de halsband. Een passende halsband (waar de hond ook aan gewend is) is erg fijn voor ons om te gebruiken als wij buiten het perceel gaan wandelen.

Waar moet u nog meer op letten !

Bij het brengen of afhalen van uw berner in vooral het hoogseizoen (juni-augustus):

– komt u alstublieft op tijd !!! Wij moeten de honden even binnen achterhouden als uw berner aankomt of wordt afgehaald. Omdat wij onze honden niet al te vaak en te lang binnen willen houden (dat geldt ook voor uw eigen hond als er een andere logee binnenkomt) is het tijdstip van de afspraak erg belangrijk voor ons. Mocht u vroeger of later komen, dat kan altijd, geeft u mij dan vooraf even een kort berichtje of bel even via mijn mobiele nummer 06-28992887 !

– houdt u er rekening mee dat wij vooral in het drukke seizoen in uw bijzijn de achtergehouden honden niet altijd kunnen loslaten. Wij zullen de honden in het hoogseizoen pas kunnen loslaten wanneer u als eigenaar weer weg bent. Dat is niet altijd leuk, maar in het hoogseizoen zeker wel nodig, zo proberen wij de rust in de berner roedel te behouden.

Let op! Indien u kinderen meebrengt, dan betekent dat (vooral in het hoogseizoen) dat de kinderen niet altijd naar de andere berners kunnen ! Omdat grote berners bij elkaar een hoop stof kunnen doen opwaaien als er bezoek is, willen wij elk risico tegengaan dat kinderen iets (onbedoeld) overkomt. Gelukkig nog niet gebeurd, maar wij moeten er dan ook niet aan denken ! Bereid u uw kinderen daar ook alstublieft vooraf op voor, want niets is vervelender als uw kinderen zich verheugen op een uurtje berner knuffelen en wij niet aan die wens kunnen voldoen. Wij willen ook hier weer vooral de rust in de bernerroedel bewaren !

Fotografie en website

U kunt uw hond elke dag via Facebook volgen. Zo blijft u op de hoogte van wat er allemaal in Inge’s Huuske gebeurt. (Bijna) elke dag wordt er een (soms uitgebreid) verslag gemaakt van de belevenissen van uw hond en zijn/haar berner vrienden en vriendinnen en wordt het verslag ook voorzien van foto’s en soms filmpjes van de honden.

Uiteraard mag u mij zelf ook elke dag bellen of mailen om te vragen hoe het met uw berner gaat. Ik mag van mijn man Marti niet roepen dat ik ’24-uur beschikbaar ben’ ha!, maar u kunt mij gewoon altijd bellen of mailen. Dat vind ik alleen maar leuk ! 

En bént u tevreden over het verblijf van uw berner bij ons op de berner boerderij, dan horen wij dat natuurlijk heel graag (ook als u niet tevreden bent natuurlijk). En dat kan in het gastenboek op mijn site (klik op deze link en ga naar ‘informatie’, dan naar ‘gastenboek’ en plaats een bericht). Dat zouden wij erg leuk vinden!

Nog een aantal belangrijke zaken:

– op zondag zijn wij gesloten
– wij nemen geen ongecastreerde reuen aan, maar ook geen chemisch gecastreerde reuen meer.
* Berner reuen tot 6 maanden kunnen wij zeker nog wel opvangen, vanaf 6 maanden start de hormonale cyclus en kunnen wij uw ongecastreerde reu helaas niet meer opvangen. Wij kunnen uw berner reu pas weer opvangen 3 maanden nadat uw hond is gecastreerd. Uw hond is namelijk nog steeds vruchtbaar 3 maanden na de castratie.

Welkom in Inge’s Huuske

Wij hopen u binnenkort met uw berner beer bij ons te zien en heten u dan ook van harte welkom op onze berner boerderij Inge’s Huuske !!! Mocht u nog niet hebben geboekt, doet u dat dan wel op tijd, omdat wij een kleinschalige opvang zijn, de boekingen lopen altijd al snel vol ! Mocht u nog verder vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op:

– Tel. 06-28992887
– Mail: ingeshuuske@gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Inge de Munck

'