LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

New in town !!!

15 januari, 2017 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie: ,

Hi Cooper !!

Hi Cooper !!

Afbouwen

Tja, Marti en ik hadden besloten om nu maar ook eens een beetje af te bouwen met het aantal honden. Dat wil zeggen, wij zouden nu ECHT NIET MEER honden adopteren en wij zouden elkaar daarin steunen door standvastig NEE te roepen. Geen honden er meer bij, want je weet niet wat de toekomst ons brengt en we hebben er toch nog genoeg over die onze volledige aandacht vragen. Bovendien wordt het dit jaar genoeg druk met lieve logeetjes, dus waarom zouden wij nu weer gaan uitbreiden. Afgelopen jaar hebben wij natuurlijk onze grote Bruun (Bruno), Vriendje, Süssi én in december onze Senna allemaal verloren. Maar we hebben natuurlijk wel weer onze Nova en Dex ervoor terug, twee herplaatsers, waar we tot op de dag van vandaag super blij mee zijn. Toch loop je rond de Kerst ineens met een wel hele kleine groep honden te wandelen.

Nieuwe berner bus

Onlangs hebben wij na onze bekende groene VW Transporter toch besloten om onze berner bus in te ruilen voor een Mercedes bus. De reden daarvoor was vooral het ventilatie systeem die er bij de Transporter aan ontbrak. In deze VW hadden we een cabine met 4-5 stoelen en daarachter een groot dicht scherm, waardoor de honden niet voldoende ventilatie hadden, vooral niet als ze nat in de bus stapten, de ramen besloegen altijd direct. Geen probleem voor de kleine afstanden naar het Slangenburg bos, maar niet te doen met 4-5 berners voor de grotere afstanden. Naar Bussloo zou je dan niet kunnen gaan en zeker niet naar Noordwijk, zoals wij dat vaker tijdens onze vakantie in december hebben gedaan, een genot. Ondanks dat Marti grote gaten in de afscherming tussen de cabine en achterkant van de VW Transporter had gezaagd, waren de roosters toch nog onvoldoende voor een lekker klimaat voor de honden.

Dus we hebben onze stoute schoenen aangetrokken en hebben de bus ingeruild voor een bernerbus met slechts 2 stoelen en zonder scherm. De bus werd al snel bestempeld als “Gangsterbus” (of “lijkenwagen”), vanwege de gitzwarte kleur en de geblindeerde ramen. Toch kunnen de berners rondom lekker naar buiten kijken, wat ook weer een super verhaal is natuurlijk. De ventilatie is door de gehele bus aanwezig, verwarming en airco zijn uiteraard aanwezig. We hebben nu ook het voordeel van twee deuren (een achterdeur maar ook een zijdeur), dus bij gevaarlijke situaties kunnen wij de honden via de zijdeur naar buiten laten gaan. Max en Beau worden beschermd door een bench, die ook direct dienst doet als scheidingswand tussen de bestuurder en de berners.

Maar goed, de nieuwe berner bus bleek tijdens de Kerst dus uitermate geschikt voor 4 berners, die geheel gestrekt op langere afstanden konden gaan liggen. Helemaal chill dus ! Max en Beau geheel gestrekt in de grote bench. Ook veilig, zodat vooral Beautje niet vroegtijdig de auto uit kan springen. Ideaal voor ons gezinnetje met 4 grote berners en 2 kleintjes. Dus gewoon geen nieuwe berner er meer bij, geen herplaatser, geen puppy, dit was onze conclusie !

Vakantie

Een tijdje terug heb ik Marti verrast met een kleine vakantie dit jaar. Mart helemaal blij, “blijkbaar heeft Inge oppas geregeld en kunnen wij eindelijk weer eens een paar daagjes samen naar een lekker oord”. FOUT ! Nee Mart, we gaan gezellig met alle honden op vakantie in een huis in Duitsland. Met alle honden ? Ja, met alle honden ! Dus ook hier weer, de berner bus zou goed dienst doen voor het vervoer van 6 honden naar een vakantie oord, dus weer de conclusie om geen hond er meer bij te nemen.

Maar we doen het NIET !

Via Facebook kwamen er weer steeds puppies langs van het nieuwe nestje van de fokker uit Oude Pekela (Uut ’t Waarkhuus). Maar wij zouden niet bewegen, mooie pups hebben ze daar hoor ! De één na de andere pup verdween naar zijn nieuwe lieve eigenaar, de 6 teefjes waren snel gereserveerd. Vorige week leek het erop dat de twee mannekes, waar ik al vanaf de eerste foto’s verliefd was op Oberon Uut ’t Waarkhuus, over zouden blijven. Nou dat zal toch niet ? Hopen dat in de laatste 2 weken zich iemand meldt, dacht ik nog. En diegene zal dan ook Oberon er als eerste uit kiezen. Zou fijn zijn, want dan zou ik hem niet hoeven te nemen hihi !

Nou moet u weten dat ik de fotootjes van de honden zo nu en dan ook naar Marti stuurde. Op zijn werk wel te verstaan. Dan kreeg ik leuke berichtjes terug, maar dan zeiden wij weer tegen elkaar “maar we doen het niet !” Wij hadden ons wel al ingeschreven voor een reu uit Zwitserland een tijd terug. In de tussentijd hebben wij natuurlijk wel al onze Dex geadopteerd, hij kwam er ook zo maar tussendoor. En wat zijn wij blij met deze geweldige lieve jongen ! Wij hadden wel altijd tegen elkaar gezegd, dat er nog eens een grote reu bij zou mogen komen, het verlies van onze Bruno en Thomas valt ons nog altijd erg zwaar. En dan inderdaad een manneke puppy, om zelf weer op te voeden, zoals je dat helemaal zelf wilt (als dat lukt natuurlijk haha).

De laatste week liet ik Marti dus nog een fotootje zien van de twee overgebleven gebroeders. Wat een prachtige exemplaren, schreef Mart nog, vooral die linkse (Oberon). Tja, maar die gaat nog wel weg hoor. En dan weer zeiden wij tegen elkaar: “maar we doen het niet.” We leken enorm sterk met elkaar, ik was trots op onszelf. Maar ja, toen viel de broer van Oberon af en bleef Oberon moederziel alleen achter haha ! Dus weer een fotootje naar Marti. Ahhhhhhh, dit meen je niet ? Maar we doen het niet ! En wat zei Mart toen ? En daar ging het even mis, met grote gevolgen…”waarom bel je niet even op of hij nog vrij is?” “Ja, en dan ?” Vroeg ik nog. Maar we doen het niet ! Om een lang verhaal, heel kort te maken, ik belde op vrijdag en op zondag stond de afspraak in Oude Pekela ! Ik wilde nog wel een slag om de arm houden, omdat ik wel een bepaald puppy zoek, niet al te brutaal (daar hebben wij er namelijk hier genoeg van haha). En ik vind ook dat een puppy naar je toe moet komen etc etc. Nou Mart geloofde niet in mijn theorie, maar heeft mij maar laten gaan.

Oude Pekela

Om 9.00u. met mijn mams vertrokken (Mart blijft bij de honden) en bezorgt de honden een heerlijke dag in de sneeuw. Inmiddels is de Achterhoek veranderd in een sprookjesachtig landschap en zijn de berners helemaal in hun element.

Ik was best wel zenuwachtig, want wat als ik geen “klik” ervaar met de kleine man ? Mart zei nog: “ja hoor, zeker!” Dus bepakt en bezakt op naar Oude Pekela. Bench ingericht voor de kleine, voorzien van beertje van oma en andere kleine speeltjes. Broodjes en water mee voor noodgevallen, als wij ergens in de sneeuw stranden. Het leek wel de SCANCT rally, die de baasjes van Tess op het moment doen, de Veluwe was omgetoverd in een Scandinavisch landschap met grote lagen sneeuw op de bomen. Elders in Nederland zou het zijn meegevallen. Fantastisch om deze tocht naar het Noorden te maken. Ook mijn mams (oma voor de honden) heeft genoten. Bij Staphorst hebben wij een korte stop gemaakt, heeft oma dus het beertje voor de kleine man gekocht en hebben wij even gekeken naar de grijze lucht die op ons afkwam. Daar moet sneeuw uit komen !

Toen we in Oude Pekela binnenkwamen, werden de honden allemaal even naar buiten gezet, mijn mams is immers niet goed ter been maar werd  heel hartelijk ontvangen. Nog een ander stel kwam een hondje afhalen. En daar kwamen de nog resterende kleine man en meisjes binnen hoor. Moeder Juul en de andere volwassen honden moesten even buiten blijven, maar dat is logisch, al die mensen bij de pups is niet fijn voor moeder. En daar kwam onze grote man aangestapt. Het deed mij denken aan het moment dat onze Thomas beer ons toentertijd in de armen vloog.

Welkom Cooper !!!

Onze kleine man, zijn roepnaam is Cooper, kwam aangestapt en nam eigenlijk vrijwel direct een plekje op schoot in. Ik ging op de grond zitten en had er al snel 3 op mijn schoot. Wat een prachtige druif is dit ! Ik had gehoopt dat hij zo mooi was als op de foto, en ja hoor, het is een beauty. Uiteraard kom ik voor het karakter, dit moet zeker passen in onze opvang. Hij mag niet al te brutaal zijn blablablabla……..hij zat op schoot en ik riep: “hij is verkocht”. Greetje keek wat verbaasd, maar ik had al tegen haar gezegd “als hij naar mij toe komt of hij ligt lekker te slapen, dan is hij voor mij”. Als hij direct in mijn trui bijt (als 8 week oude pup) en aan mijn trui begint te sjorren, laat ik hem achter hihi ! Maar hij ging op schoot zitten, dus klaar, we zijn eruit ! Ik kon mijn vreugde niet op. Een heerlijke pup, waar je alleen nog maar verliefd op kan zijn !!

Welkom Cooper in ons midden, we gaan een mooie grote man van je maken ! En ja, ook jij mag mee op vakantie !! Wat zijn wij blij met deze prachtige pup in ons midden ! Zelfs oma, die het verschil tussen de ene en de andere hond niet ziet en dus ook met 1 hond in huis genoegen zou nemen, is gek op onze grote buffels (en kleine hondjes), maar kon nu eindelijk ook begrijpen dat wij verliefd zijn op onze kleine Cooper. En Cooper is ook helemaal gek op oma !

Dank jullie wel Greetje en Lex voor dit prachtige en leergierige exemplaar ! We gaan hem goed verzorgen en heel veel knuffeltjes geven !!

 

'