LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

Heerlijke zomer !

24 augustus, 2016 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie: ,

Mag ik hier niet liggen, waarom niet ?

Mag ik hier niet liggen, waarom niet ?

Drukte alom

Al een hele tijd niet meer mijn dagboek bijgehouden, ik zou het zo graag gedaan hebben (heb het dagboek al zoveel jaren bijgehouden), maar het is lekker druk met doggies. Het is op zich niet zo’n beste zomer qua weer, maar dat mag de pret in Inge’s Huuske niet drukken. Gelukkig is het vanaf gisteren weer volop zomer in Nederland. Dus de airco is weer aan. Laat maar komen dat zonnetje !

Ik denk dat ik nog nooit zo’n energieke club berners (en labradors) bij elkaar heb gehad, wat wordt er intens veel gespeeld, uitgedaagd en genoten. De honden lijken het allemaal erg naar de zin te hebben. We zijn dan ook erg actief, hebben al veel heel gewandeld, gezwommen, doen veel spelletjes en kunnen ons zeer goed met elkaar vermaken.

Ondanks dat de site niet bij is, worden de eigenaren bijna dagelijks op de hoogte gehouden van de avonturen in Inge’s Huuske, foto’s en filmpjes vliegen over de lijn, sommigen kunnen het aantal niet bijbenen. Als in het buitenland de filmpjes niet kunnen worden gedownload vanwege het ontbreken of niet goed werken van de WiFi verbinding breekt de paniek natuurlijk uit haha ! Of de telefoon slaat op tilt, indien de foto’s en filmpjes té snel achter elkaar en in te grote hoeveelheden binnenkomen. Gelukkig bestaat er zoiets als What’s app, wat is dat toch een heerlijke uitvinding ! Ik kan het niet laten om alles zo ongeveer voor iedereen vast te leggen. De baas van Bob heeft mij al opgedragen om slechts 1 fotootje per dag te sturen (hij vindt het niet fijn dat als ik foto’s doorstuur, dat hij ze niet direct kan zien volgens mij hihi). Maar al doe ik mijn best Harry, het worden er toch een paar meer dan 1 per dag !

Veel trieste momenten

In de afgelopen zomerperiode, waarin wij vooral genieten van onze lieve logeetjes, hebben wij naast onze eigen allerliefste beren (Bruno, Vriendje, Süssi en pleegberner Mira) ook afscheid moeten nemen van onze grote kanjers Tess uit Zevenaar, Anouk uit Alkmaar, Diesel uit Didam, Sam uit Gaanderen en onlangs nog Hoover uit Doetinchem. Dit zijn de trieste momenten in ieders leven, onze trouwe en intens lieve viervoeters die ons vaak zeer plotseling ontnomen worden.

Ik sta vaak stil bij het verlies van deze buffels, hoe heb ik van deze buffels ook iedere zomer kunnen genieten. Het idee dat zij nooit meer bij ons komen logeren is bizar en voor mij nooit te begrijpen. Ik koester de momenten samen met deze jongens en meisjes, een aantal van hen kwamen steevast een aantal keer per jaar bij ons logeren en dus ook deze zomerperiode hadden zij van de partij moeten zijn. Vooral Tess, Sam en Hoover waren toch altijd één van de zomergasten. Ik merk dat ik deze logees dan ook mis. Het bijna vaste team in de zomervakantie verandert daarmee, vele herinneringen worden opgeroepen als ik soms zo op het veld sta en denk aan alle mooie teams die wij hier al hebben gehad. Zij zitten diep in mijn hart, ik koester alle herinneringen aan hen. Onze eigen drie kanjers mis ik nog dagelijks, wat hebben wij ook een aantal bijzondere wezentjes verloren……

Blessures

De zomer is nog niet om, maar qua gezondheid is het met de vele berners (en bijna berners) redelijk goed gegaan. Alleen onze Topper uit Driebergen heeft een paar daagjes last gehad van buikpijn, dit komt waarschijnlijk omdat meneer echt alles eet wat los en vast zit. Topper, die elke kamer- of staldeur kan openen, weet dan ook van alles uit het huis en schuren te stelen (boterhammen of hele broden, runderoren die hoog op een schap liggen, botten etc.), hij is een echte verzamelaar. Alle tennisballen zijn vanwege Topper van het veld gehaald (sorry Max en Beau !), ook tennisballen zijn bij Topper favoriet.
We zijn met Topper toch maar even naar de DA geweest, omdat ik het niet vertrouwde. Topper wilde met zijn achterkantje niet meer opstaan. Nog met onze eigen Bruno vers in het geheugen (acuut nierfalen) hebben wij het zekere voor het onzekere genomen en zijn naar de DA geweest. Maar Topper kon naar huis met een pijnstilling (injectie) en knapte na een paar dagen weer goed op. Ook de aardappeltjes hebben zijn maag- en darmstelsel er weer bovenop geholpen ! Even nog een terugval een week later, maar Topper kon fris en fruitig weer naar huis !

Brechtje uit Groningen heeft gedurende haar vakantie even flink gemankt, mevrouwtje “speedy consalez’ speelt ook ongeveer 24/7 en probeert alle berners met haar super kleine lijfje te overtroeven door op de berner ruggetjes te gaan staan. Verder springt zij overal overheen en springt tegen alles en iedereen op. Deze kleine schat is zo snel als de wind, weet van geen ophouden, maar laat zich overigens wel goed op haar mandje roepen. Soms moet ik haar wel even tegen zichzelf beschermen, dan mag Brechtje even bij mij zitten, die knuffelpartijtjes vindt zij dan ook erg lekker. Samen met onze eigen Dex, maar ook logee Senna, Marley en ook andere berners levert Brechtje de nodige spectaculaire foto’s en filmpjes op. Ook Bram was mega favoriet bij onze Brechtje. Bram is inmiddels ook alweer naar huis. Wat hebben wij van deze kloon van onze Bruno (werkelijk hetzelfde karakter) ook genoten !

Ook logee Senna gaat dagelijks flink tekeer. Vooral opgezweept door onze kleine Brechtje, maar zelf ook graag ‘haantje de voorste’ heeft zij ook in de eerst twee weken alles gegeven. Daarbij merk je dat berners toch niet gebouwd zijn op 24/7 speelkwartiertjes. Ook Senna heeft haar voorpootje wat teveel overbelast, maar met een dagje meer rust heeft Senna zich gelukkig ook weer heel goed hersteld. De honden zijn bij elkaar zeer actief, dagen graag uit en met een combinatie van jonge berners lijdt dat soms tot de nodige stoeipartijen. Ondanks dat deze stoeipartijen altijd in goede harmonie gaan, leveren deze stoeipartijen wel de nodige risico’s met zich mee.

Ik vraag mij wel eens af hoe Marley en sinds kort ook onze Dex nog op de vier poten kunnen staan. Als je die twee ziet gaan (ook met elkaar) snap je toch niet dat die twee nog leven. Marley ligt dan ook -naarmate de vakantie vordert- steeds vaker tussendoor zwaar te ronken. Dat kan ook niet anders, de logeetjes hebben al een week nodig om te herstellen als zij hier 2 weken zijn geweest. Onze Marley heeft het hele jaar door pret voor tien, dus het is niet gek dat zij nu langzamerhand redelijk ‘instort’. Maar Dex -onze tweede Marley- moet straks ook total loss zijn. Zodra het bij ons weer normale proporties gaat aannemen qua aantallen, zal Dex zijn rust hopelijk ook meer gaan pakken. Onze andere honden weten meer maat te houden, zij pakken tussendoor toch hun rust wel, liggen wat vaker in de keuken bij te slapen.

Gezellig veel aanloop !

Wij hebben alles bij elkaar enorm veel aanloop gehad tijdens deze zomermaanden en het gaat ook nog eventje door. Leuke ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe berner eigenaren, een genot om iedereen steeds weer hier te mogen ontmoeten. Onze vriendin Sandra is inmiddels kind aan huis en ook zij geniet enorm van onze honden en logeetjes. Sandra heeft zelfs een paar halve daagjes voor ons kunnen oppassen, een betere oppas-mama kan je niet hebben. Van Sandra hebben wij ook weer heel wat meer spelletjes geleerd. Het speuren naar Rodi-worst stukjes (kip en kaas, lam en rijst) is werkelijk favoriet bij alle honden.

Eerst gaan de honden gezellig met mij mee naar de Zuidtuin. Intussen legt Sandra de stukjes worst op het plein of op het veld, overal waar zij denkt dat de honden het stukje niet (lees: wel) kunnen vinden. Voor de kleine hondjes liggen de stukjes op lage plekken, voor de grote jongens wat hoger. De tractor wordt vaak bedolven onder stukjes vlees (ik moet de plekjes wel even schoonmaken….yak), zelfs een stukje op het hele grote wiel van de tractor. Onze Marley, Roosje en inmiddels ook Dex rennen meestal direct naar de tractor, terwijl de andere honden over het plein struinen. Nu zie je ook dat de logeetjes werkelijk alles moeten ruiken, want zij lopen ook recht op hun doel af. Ik wist niet dat deze reukzintuigen zo goed ontwikkeld zijn.

Onze grote Bob uit Rotterdam (dikkuhhhhh) ruikt de worstjes ook wel degelijk, maar hij is niet snel genoeg om er eentje te pakken. Dus krijgen de honden die niet al te snel zijn een apart stukje van mij natuurlijk. Ik let goed op wie wat pakt en of iedereen wel een paar stukjes pakken. Zelfs onze allerkleinste Noah is zo snel als de wind. Ook voor haar worden de stukjes worst laag neergelegd, maar denk niet dat zij zielig is, want in de eerste seconde had zij al twee stukjes te pakken. Wat een lol hebben de honden dan.

De honden worden hier flink verwend, al zeg ik het zelf (als de honden iets dikker thuiskomen komt dat niet door teveel voer of te weinig beweging, maar vooral door teveel snoepjes….oeps), als ik de snoepjes niet zelf al geef, nemen veel mensen lekkernijen voor de honden mee. Tja, en die zijn dan echt op uit te delen ! Drie grote dozen met snoepjes van Topper, de grote Bonzo doos van Jewel, Munckie staafjes en andere lekkernijen van Bob, Boy,  Senna, Floor, Nelson en Noah, en eigenlijk iedereen neemt geregeld snoepjes mee. En dat vinden onze jongens en meisjes helemaal niet erg. En dan trakteer ik namens de logee berner natuurlijk hihi ! Toch proberen wij het gewicht van de honden goed in de gaten te houden, soms best lastig, omdat zij hier aan de ene kant veel energie verbruiken (vaak meer dan thuis), maar daarnaast ook wel veel meer snoepjes en lekkernijen krijgen (het is immers vakantie en feest in Inge’s Huuske).

Prachtige tuin !

En intussen wordt de tuin in Inge’s Huuske ook super mooi bijgehouden ! Dit mag wel even apart vermeld worden. Ineke, het vrouwtje van berner Bob en Cocker Spaniel Emma, komt nog steeds elke dinsdag bij ons in de tuin werken. En wat houdt zij de tuin toch prachtig bij. Het is genieten op het moment, de zuidtuin is een plaatje, de fruitbomen en struiken hangen vol met vruchten, de hondjes genieten met ons van al het moois.

En dan met deze temperaturen is het goed in de tuin toeven. De hondjes om mij heen, soms even rennend naar het veld voor de nodige stoeipartijen of het heerlijk koel genieten in de berner chillroom, Daele of keuken. De airco staat continu op volle toeren te draaien, maar dat is ook wel echt nodig met deze temperaturen.

Onze grote clown !

Onze Bob geniet vooral van onze Zuidtuin. Onze 80-kilootjes wegende Bob uit Rotterdam heeft onze nieuwe ligstoelen verkozen tot zijn favoriete domein. Met zijn volle gewicht wil hij nog wel eens de ligstoel verkiezen boven de harde grond, geef hem eens ongelijk ! Je lacht je dood, onze beer weet mij toch geregeld tot schateren te brengen. Deze week kon ik Bob even niet vinden, omdat ik alleen op de grond naar een berner zoek hihi, had ik hem in eerste instantie nog niet eens door. Maar daar lag hij met zijn natte lijf (net terug van een stoeipartij in de regen) op mijn witte kleedje op de bank. Ik heb hem snel even gefotografeerd omdat ik dacht dat hij er direct vanaf zou springen. Maar meneer bleef gewoon liggen !!!!! Dat ben ik gewend, Inge, thuis mag ik ook op de bank. Ik heb heel hard moeten lachen, heb Bob vriendelijk doch streng gevraagd van de leren bank af te stappen, alleen al omdat ik bang was dat Bob hiermee ‘een precedent zou scheppen’ voor met name Brechtje, Marley of Dex of alledrie. Want ohohoh wat een projectielen hebben wij op het moment in huis.

Gestolen !

Als onze Topper niet begonnen was met alles te stelen wat hij eetbaars kon vinden (een geheel bruin brood, een zak kippenpootjes uit de stal, etc.), dan hadden onze Dex en Nelson niet ook geleerd hoe dat te doen. Gisteren had Nelson ineens een halve zak Munchie staafjes van de keukentafel gestolen. Deze zak lag echt midden op tafel. Ik heb Nelson op heterdaad betrapt, samen met onze Dex, Brechtje, Marley en Senna natuurlijk. Samen zorgt dit vijftal voor de nodige bijzondere momenten in Inge’s Huuske. De draakjes bij elkaar kunnen heel wat aan. Je moet inmiddels ogen in je rug hebben zitten, om te voorkomen dat dit stel ongeregeld je keuken plundert. Enne bedankt he Topper !

Prachtige duo’s

Het is leuk om te zien dat er soms setjes ontstaan tussen de logeetjes en onze honden, setjes die enorm veel met elkaar stoeien (Bob uit Silvolde en Dex; Brechtje met Topper, Bram en later met Brechtje, Floor, Senna of Marley; Nelson en logee Senna; de labradors Diesel en Lex, vrienden voor het leven, vinden elkaar ook altijd weer), maar ook setjes die elkaar duidelijk koesteren. Onze Dex en Bob uit Silvolde stoeien hard met elkaar, maar kunnen ook echt met elkaar knuffelen in de avond; Nelson en kleine Noah een apart verhaal.

Noah, die bij ons op de slaapkamer slaapt, hoort natuurlijk bij berner Nelson. Als wij in de vroege ochtend naar beneden komt, is Nelson zo blij om Noah weer te zien. Nelson kan Noah van gekkigheid gewoon op de grond drukken. Nelson is vaker op zoek naar Noah en als Noah in een hoekje komt (bij grote stoeiende berners, dan grijpt Nelson in voor zijn kleine vriendin). Maar vanmorgen had Noah last van ‘reverse sneezing’, dat is inwendig niezen, heel lastig voor een hondje. Ik heb Noah even bij mij genomen en haar geholpen (door over haar keel te strijken of haar neusgaatjes even dicht te houden). Noah had het dus een beetje benauwd, waarop Nelson door de andere honden naar Noah gesneld komt, mij aankijkt wat er aan de hand is (waarop ik Nelson vertel dat Noah ok is maar dat zij het even benauwd heeft), waarop Nelson het koppie van Noah in het geheel begint af te likken. Zo lief en aandoenlijk, heb ik hun vrouwtje en baasje geschreven, wat is dit leuk tussen grote en kleine honden. Ook onze Roos doet dat bij onze kleine hondjes en ook Bob uit Silvolde doet dit bij zijn vriendinnetje Emma. Schattig om te zien.

Wat ook geweldig is, is dat de kleine Noah ook haar rust vindt bij onze Senna maar ook bij grote Bob uit Rotterdam. Wat een geweldig gezicht is dat ! Als ik bij Bob ben, dan komt Noah altijd direct ook bij Bob zitten, gaat vaker in zijn buik zitten. Het verschil in gewicht en grootte maakt dit duo wel heel speciaal. Noah, een schat van een Cavalier King Charles is al vaker verkocht deze weken (iedereen wil Noah meenemen haha), en ook de eigenaren van Bob uit Rotterdam zijn helemaal wel van de kleine Noah. En het is dan ook een aandoenlijk ding. En gaat dat goed met al die grote buffels samen. Jazeker, Noah is voorzichtig en zoekt de stoeipartijen tussen de berners niet op. Zij komt op gezette tijden bij mij verhaal halen. Het is een slim en verstandig ding en vooral uiterst lief en gehoorzaam. Een ideaal hondje om erbij te hebben. Net zoals onze Max natuurlijk (en Beautje, ok, haar moet ik ook noemen haha). Nou, het portretje Beau zat gisteravond (toen Mart en ik even naar buiten liepen om de poort te sluiten) gewoon pontificaal op de keukentafel, de hele tafel afspeurend naar restjes van het avondeten. Het moet hier niet gekker worden ! Nou Beau, dat weet jij donders goed, dat vrouwtje dat ECHT niet goed vindt. Maar voordat je haar echt op heterdaad kan betrappen is zij al gewaarschuwd en met platte oren rent zij dan snel naar de bedbank (het strafbankje van onze Beau hihi). FOEI, BEAU !

Veel trieste momenten

In de afgelopen zomerperiode, waarin wij vooral genieten van onze lieve logeetjes, hebben wij naast onze eigen allerliefste beren (Bruno, Vriendje, Süssi en pleegberner Mira) ook afscheid moeten nemen van onze grote kanjers Tess uit Zevenaar, Anouk uit Alkmaar, Diesel uit Didam, Sam uit Gaanderen en onlangs nog Hoover uit Doetinchem. Dit zijn de trieste momenten in ieders leven, onze trouwe en intens lieve viervoeters die ons vaak zeer plotseling ontnomen worden.

Ik sta vaak stil bij het verlies van deze buffels, hoe heb ik van deze buffels ook iedere zomer kunnen genieten. Het idee dat zij nooit meer bij ons komen logeren is bizar en voor mij nooit te begrijpen. Ik koester de momenten samen met deze jongens en meisjes, een aantal van hen kwamen steevast een aantal keer per jaar bij ons logeren en dus ook deze zomerperiode hadden zij van de partij moeten zijn. Vooral Tess, Sam en Hoover waren toch altijd één van de zomergasten. Ik merk dat ik deze logees dan ook mis. Het bijna vaste team in de zomervakantie verandert daarmee, vele herinneringen worden opgeroepen als ik soms zo op het veld sta en denk aan alle mooie teams die wij hier al hebben gehad. Zij zitten diep in mijn hart, ik koester alle herinneringen aan hen. Onze eigen drie kanjers mis ik nog dagelijks, wat hebben wij ook een aantal bijzondere wezentjes verloren……

Blessures

De zomer is nog niet om, maar qua gezondheid is het met de vele berners (en bijna berners) redelijk goed gegaan. Alleen onze Topper uit Driebergen heeft een paar daagjes last gehad van buikpijn, dit komt waarschijnlijk omdat meneer echt alles eet wat los en vast zit. Topper, die elke kamer- of staldeur kan openen, weet dan ook van alles uit het huis en schuren te stelen (boterhammen of hele broden, runderoren die hoog op een schap liggen, botten etc.), hij is een echte verzamelaar. Alle tennisballen zijn vanwege Topper van het veld gehaald (sorry Max en Beau !), ook tennisballen zijn bij Topper favoriet.
We zijn met Topper toch maar even naar de DA geweest, omdat ik het niet vertrouwde. Topper wilde met zijn achterkantje niet meer opstaan. Nog met onze eigen Bruno vers in het geheugen (acuut nierfalen) hebben wij het zekere voor het onzekere genomen en zijn naar de DA geweest. Maar Topper kon naar huis met een pijnstilling (injectie) en knapte na een paar dagen weer goed op. Ook de aardappeltjes hebben zijn maag- en darmstelsel er weer bovenop geholpen ! Even nog een terugval een week later, maar Topper kon fris en fruitig weer naar huis !

Brechtje uit Groningen heeft gedurende haar vakantie even flink gemankt, mevrouwtje “speedy consalez’ speelt ook ongeveer 24/7 en probeert alle berners met haar super kleine lijfje te overtroeven door op de berner ruggetjes te gaan staan. Verder springt zij overal overheen en springt tegen alles en iedereen op. Deze kleine schat is zo snel als de wind, weet van geen ophouden, maar laat zich overigens wel goed op haar mandje roepen. Soms moet ik haar wel even tegen zichzelf beschermen, dan mag Brechtje even bij mij zitten, die knuffelpartijtjes vindt zij dan ook erg lekker. Samen met onze eigen Dex, maar ook logee Senna, Marley en ook andere berners levert Brechtje de nodige spectaculaire foto’s en filmpjes op. Ook Bram was mega favoriet bij onze Brechtje. Bram is inmiddels ook alweer naar huis. Wat hebben wij van deze kloon van onze Bruno (werkelijk hetzelfde karakter) ook genoten !

Ook logee Senna gaat dagelijks flink tekeer. Vooral opgezweept door onze kleine Brechtje, maar zelf ook graag ‘haantje de voorste’ heeft zij ook in de eerst twee weken alles gegeven. Daarbij merk je dat berners toch niet gebouwd zijn op 24/7 speelkwartiertjes. Ook Senna heeft haar voorpootje wat teveel overbelast, maar met een dagje meer rust heeft Senna zich gelukkig ook weer heel goed hersteld. De honden zijn bij elkaar zeer actief, dagen graag uit en met een combinatie van jonge berners lijdt dat soms tot de nodige stoeipartijen. Ondanks dat deze stoeipartijen altijd in goede harmonie gaan, leveren deze stoeipartijen wel de nodige risico’s met zich mee.

Vermoeidheid

Ik vraag mij wel eens af hoe Marley en sinds kort ook onze Dex nog op de vier poten kunnen staan. Als je die twee ziet gaan (ook met elkaar) snap je toch niet dat die twee nog leven. Marley ligt dan ook -naarmate de vakantie vordert- steeds vaker tussendoor zwaar te ronken. Dat kan ook niet anders, de logeetjes hebben al een week nodig om te herstellen als zij hier 2 weken zijn geweest. Onze Marley heeft het hele jaar door pret voor tien, dus het is niet gek dat zij nu langzamerhand redelijk ‘instort’. Maar Dex -onze tweede Marley- moet straks ook total loss zijn. Zodra het bij ons weer normale proporties gaat aannemen qua aantallen, zal Dex zijn rust hopelijk ook meer gaan pakken.

Onze andere honden weten meer maat te houden, zij pakken tussendoor toch hun rust wel, liggen wat vaker in de keuken bij te slapen. Onze Senna, Roos en Nova, dat zij de drukte een beetje gaan mijden. Niet dat zij niet met de roedel meegaan hoor, maar zij gaan eerder ergens liggen. Onze kleine Max moet ik ook even goed in de gaten houden, hij kan zich ook soms wel eens terugtrekken. Pas in de avond, als hij samen met Noah, op mijn stoel mag liggen, begrijpt hij het weer haha ! Kleine Beautje (inmiddels dus alweer 11 jaar oud) gaat haar gang wel en doet actief mee in het berner geweld. Wat een ‘kenau’ kan dat zijn, wij noemen haar soms ‘Akela’ (moederoverste bij de padvinderij). Op haar hoef ik niet echt te letten, zij geniet zonder meer.

Natuurlijk is onze Senna al bijna 10 jaar oud (in december), dus zij wil op z’n tijd ook even lekker alleen in de keuken slapen. Toch gaat het super goed met onze Senna, zij oogt zeker nog geen 10 jaar, zij is altijd bij de roedel, zij zal niets overslaan (zoals ook Süssi tot op het laatst altijd overal bij moest zijn), maar soms is het tijd voor een rustpauze he Sen en dat mag ook.

Met vooral Roos en Nova moet ik dus even extra gaan opletten. Mart neemt Roosje in de avonduren wel eens apart mee op een wandelingetje, daar geniet onze Roos dan ook weer heel erg van. Nova komt vaker bij mij een knuffel halen, blijft zij pootjes geven, dan moet ik haar echt even hevig knuffelen haha. Vooral in de avond, wanneer ik alle honden toestop (naar bed breng), dan merk ik aan Nova de behoefte aan dikke knuffels. Alle honden hebben behoefte aan een voorlees-sessie en een nachtkusje en dat krijgen zij dan ook allemaal. Daarom gaat Mart altijd ook een uur eerder dan bed, dan kan ik de honden nog allemaal even naar bedje brengen 😉

'