LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

Gescheurde kruisband

30 augustus, 2016 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie: ,

Gescheurde kruisband

Datgene waar ik altijd erg bang voor ben, is nu toch aan het einde van het seizoen gebeurd. Labrador Dieseltje heeft mogelijk haar kruisband bij ons gescheurd. Oh nee ! Diesel was aan het spelen met twee grote reuen, toen zij ineens een gilletje gaf en mankend naar mij toe liep. Ik heb niet kunnen zien hoe zij precies tussen de berner beren terecht was gekomen. Arme Dies, ze heeft al artrose, arme arme vrolijke noot moet dit ook nog op haar oude dag meemaken en doorstaan !

Ik heb Diesel een beetje pijnstilling gegeven nadat zij geblesseerd was en heb haar ook pijnstilling mee naar huis gegeven. Maar vandaag blijkt dat zij nog erg mankt en zij waarschijnlijk toch wel pijn heeft. Omdat de pijnstilling niet zichtbaar de pijn verlicht (Diesel tilde haar pootje nog te vaak op), vermoedde ik al dat het haar kruisband zou kunnen zijn. Met de ervaringen van Vriendje nog vers in mijn geheugen (maar ook andere berners waar ik het van weet: Kilian, Dirk, Hoover, Cliff), kon dit bijna niet missen. Een verrekking ziet er toch anders uit. Het scheuren van kruisbanden komt bij grote hond best vaak voor, het hoeft maar een kleine verkeerde beweging te zijn en de kruisbanden kunnen knappen.

Vrouwtje Annemieke heeft dus toch vandaag maar even haar Dierenarts geraadpleegd en hij heeft inderdaad bevestigd dat er iets ‘goed fout’ zou zijn. Mogelijk inderdaad de kruisband. En ook hier is het toch weer handig dat wij al enige ervaring hebben met kruisbanden bij berners. Dus heb ik voor het vrouwtje van Diesel even met Duitsland gebeld of er nog plek voor Diesel zou zijn voor een operatie aan haar kruisband. We kunnen aankomende dinsdagochtend direct terecht in Kleef bij dhr. Heinrich Camp, een guru op het gebied van dergelijke operaties. Ik ken twee grote honden (Newfoundlanders) die in Kleef succesvol zijn geopereerd door dhr. Camp, met een niet al te zware operatie.

Daar waar in Nederland snel gegrepen wordt naar TTA en TTO operaties (met implantaten), pleiten Duitse dierenartsen soms ook gewoon voor een soort van elastiek (ook bij grote honden). In Nederland had men in geval van Vriendje ons te kennen gegeven dat voor zwaardere (en onstuimige !) honden deze zware (en zeer dure!) methode onontbeerlijk is (Vriendje heeft daarom ook twee maal de TTO methode gekregen). Dit lijkt dus enige discussie op te leveren tussen de ‘experts’.  In ieder geval kunnen wij met Diesel dinsdag terecht bij dhr. Camp.

Een hond kan met gescheurde kruisbanden wel nog een korte tijd -in afwachting van de operatie- doorlopen (wel pijnlijk), wel dien je rustig aan te doen met de hond. De hond kan verder natuurlijk wel ook de knieschijf en/of meniscus ook nog blesseren. Bij constatering dat mogelijk ook met de knieschijf en/of meniscus iets aan de hand zou zijn, zullen de artsen deze ook direct verwijderen en eventueel herstellen. Laten we hopen dat het bij Diesel nog een beetje meevalt. Gelukkig is zij niet al te groot, want bij grotere honden is de kans dat de kruisband van de andere knie ook knapt 50% (doordat na de operatie de andere knie teveel druk krijgt). Dit was dan ook het geval bij Vriendje, Kilian en Dirk.

Wordt vervolgd……

'