LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

nieuws

Berner Winterwandeling 2016

12 december, 2016 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie:

Berner Winterwandeling 2016

In navolging van vorig jaar, hebben wij dit jaar voor een tweede keer de Berner Winterwandeling georganiseerd. Vanuit alle windstreken zijn berner eigenaren (en andere lieve honden eigenaren) naar Gaanderen gekomen, om samen met ons te genieten van een heerlijke wandeling met onze lieve doggies en van een super middag samen aan het Kerstbuffet !

De aankomst !

Om 11.00u. hebben wij verzameld bij ons thuis op Over de Beek en hebben de berner eigenaren elkaar, onder het genot van een kop koffie en stuk taart, alvast kunnen ontmoeten. Dit jaar hadden zich nog meer baasjes en honden aangemeld voor de wandeling dan vorig jaar, dus hebben Marti en ik besloten een tweede tent bij de Berner Chill neer te zetten. De weersvoorspellingen waren slecht, dus konden wij deze tenten (en grote diesel haard) goed gebruiken. Het weer bleek toch gewoon prima te zijn, zelfs met in de loop van de dag een zonnetje, wat een bofkontjes. Toch was het super leuk om de tenten te hebben staan en was het toch fijn om verwarmde tenten te hebben. We hebben dit jaar het thema “ski-hut” aan de wandeling gekoppeld, dus hadden wij de tenten en de Berner Chillroom ook als ski-hut ingericht. Wat was dat leuk om samen met Mart te bedenken en uit te voeren !

Onze ‘schoonzoon’ Bjorn, werkzaam bij een evenementen bureau, heeft gezorgd voor een ware ski-gondel en een grote sneeuwman, voorzien van sleetjes, ski’s en ski-stokken. Met de juiste Kerstmuziek, wijnvaten, Kerstbomen, picknick tafels, kleden en Kerst accessoires konden we allemaal lekker in de Kerstsfeer komen. Ineke, het vrouwtje van berner Bob, heeft mij in de dagen voor het evenement geholpen met onze tuin en met het huis aan kant te krijgen en lekker fris te maken. Wat een hulp zo in de aanloop op deze prachtige dag !

De aankomst van zoveel baasjes en berner beren (en sommige andere lieve honden) ging eigenlijk heel goed. Ondanks het grote aantal reuen, leek deze dag gewoon helemaal te kloppen, de berner beren hielden zich gewoon top braaf richting elkaar, sterker nog, ze waren eigenlijk juist allemaal heel lief, één grote familie. Niet dat het ooit tot serieuze opstootjes in Inge’s Huuske leidt tussen de reuen, maar als er zoveel honden ineens op een relatief kleine ruimte binnenkomen, moet je toch altijd even opletten. Maar het ging helemaal goed. Onze Nova moest even lelijk doen tegen onze kruising Schapendoes/Bouvier Skibby uit Beverwijk, maar dat bleef alleen tot een flinke snauw.

Zelfs Daisy en Senna uit Hellevoetsluis waren van de partij, zij hebben er direct een weekendje Achterhoek van gemaakt. Wie waren er nog meer ? Bu uit Woerden (hij logeerde nog bij ons en werd vandaag afgehaald door de baasjes); Luna uit Capelle a/d IJssel (ook zij was nog bij ons); Diesel uit Didam (logeetje); Guusje uit Doetinchem; Faya uit Gaanderen; Bickel uit Apeldoorn; Moos uit Amersfoort; Bob uit Silvolde; Linde uit Beuningen, Topper uit Woerden; Abby uit Gaanderen; Borre uit Bennekom; Dotje en Mushu uit Putten; Tess uit Westervoort; Mylo uit Westervoort; Jewel uit Doetinchem; Skibby, Pepo en onze 11-jarige berner Kayley uit Beverwijk dus. Helaas moest berner Bo uit Bennekom wegens griep afzeggen en moest labrador Sam door een gebroken poot thuis blijven. Labrador Boy kon niet komen, hij baalde er echt van ;-).

De taarten waren ook dit jaar weer prachtig en konden dan ook ieders goedkeuring wegdragen haha. Natuurlijk weer veel te weinig van gegeten, er werd teveel gebabbeld haha. Wat een gezelligheid zo met al die honden en eigenaren, echt top genieten. Sommige eigenaren kenden elkaar al van vorig jaar, anderen helemaal niet, toch was dat niet te merken, het was één pandemonium van gekwetter haha en gezelligheid.

Wandeling in de Slangenburg

Rond 12.00u. reden wij in een grote collone aan auto’s naar het Slangenburg bos. Voor een aantal bekend gebied, voor de meesten een nieuwe route. Iwan kreeg net zoals vorig jaar mijn camera in zijn handen gedrukt (nee he, niet weer), zodat Iwan wat goede foto’s van het gezelschap en de honden kon maken. Het weer was werkelijk fantastisch, droog met hier en daar een heerlijk zonnestraaltje. Super leuk om met zo’n grote groep mensen en 25 honden onderweg te zijn. Onze Senna (10 jaar), onze Kayley (11 jaar), onze Diesel (net geopereerd aan de kruisband) en onze Beau (een paniekhoofdje dat in zo’n grote groep haar kwek niet zou hebben gehouden hihi) bleven bij Marti (en Sandra) thuis, voor hen zou de wandeling teveel energie gekost hebben. Maar zij krijgen alle vier een lekker groot bot en konden daarmee even vooruit.

Tijdens de route werden er de nodige foto’s genomen, de groepsfoto’s op de akker midden in de Slangenburg was erg leuk. Alle honden werden op een rij gezet. Ooit 29 honden naast elkaar gezien. Allemaal in eerste instantie aangelijnd, met de baasjes direct achter de honden. Een aantal eigenaren stonden aan de andere kant van de akker, gewapend met mobiele telefoons en andere camera’s. Op signaal van de fotograaf Iwan werden alle honden tegelijkertijd van de lijn gehaald. Onder luid geroep werden alle honden naar de andere kant van de akker gelokt, alle honden zetten de aanval in, onder luid geblaf renden de honden van de ene naar de andere kant, wat een geweld, maar wat een prachtig gezicht hoe elke hond enthousiast mee deed. Zelfs de meer rustige honden deden totaal enthousiast mee, ik heb nog nooit zoiets moois gezien. Omdat wij het niet konden laten, hebben wij deze truc nog een keer herhaald, wat heerlijk om die bloedfanatieke honden, maar ook bloedfanatieke baasjes, te zien acteren. Hoe leuk is het als iedereen hieraan meedoet.

We wandelden samen een uur door het bos, het thuisfront vond dat wij veel te snel weer thuis waren, maar een uur was net goed voor alle honden. Omdat niet alle honden nog langer hadden kunnen lopen, hebben wij een gemiddelde wandeling aangehouden. De snelle Jelles hadden nog zeker een uur kunnen wandelen, maar toch hebben wij dit niet gedaan. Soms kwam er een voorbijganger met of zonder hondje of fietser langs (het was gelukkig niet erg druk), dan werden alle honden even aangelijnd, zodat wij niet voor overlast zouden zorgen. Dat ging eigenlijk zo automatisch, de eerste of laatste in de rij brulde dan in de rij “AUTO”, “FIETS” of “HONDJE” en dan werden alle honden direct aangelijnd. Onze honden werden door dochter Florine en Bjorn in de gaten gehouden, zodat ik onze enige logee Luna in de gaten kon houden (Mylo en Bu konden met de eigen baasjes meelopen; Diesel was thuis bij Marti gebleven). Luna ging voortreffelijk, omdat zij haar eigen baasjes niet bij zich had, begreep zij dat zij op mij moest letten. Luna hield mij scherp in de gaten, kon soms best wel even wegrennen, maar dan was zij snel weer bij mij terug. Heerlijk was dat. Zo kon ik ook even op de route letten en of alles met andere weggebruikers goed ging.

Kerstbuffet

Toen wij weer terug waren in Gaanderen, werd iedereen verwelkomd met een glaasje Glühwein. Mart en Bjorn vulden alle glaasjes en Jaap deelde uit. Een lekkere warme binnenkomer voor als je net een wandeling achter de rug hebt.

Daarna kregen allereerst alle honden te eten. Ik had 29 bakjes vooraf klaargemaakt, waarbij iedere hond een eigen bak met de afgepaste aantal grammetjes Prins, Eukanuba of Puppy brokjes kreeg. De toren aan opgestapelde bakken was enorm haha ! De bakjes zijn aan de eigenaren overhandigd, die de bakjes in de bernertafel of de andere tafels kon hangen, zodat de eigen hond op hoogte kon eten. Op deze manier was de kans klein dat een hond de bak van een andere hond zou opeten. Het was een prachtig gezicht, al die honden aan hun maaltijd, met alle baasjes eromheen ! Ook hier zijn heel wat foto’s genomen ! Als toetje kregen alle honden een runderbot, de honden gingen allemaal lekker ergens liggen peuzelen, heerlijk om die botten aan de honden te kunnen uitdelen. Al die koppies die op hun traktatie wachten.

En daar kwam het buffet dan ook tevoorschijn, die top kokkie Sandra voor ons had klaargemaakt. Soepen (paprika, knoflook), divers salades & pasta’s, verse ragout-hapjes, verse saucijzenbroodjes (deze ochtend nog gebakken door een speciale bakker), spare-ribs, overheerlijke malse kippenpootjes, gevulde eitjes, gevulde champignons, en nog veel meer lekkers. Iedereen kon lekker eten en drinken en er werd dan ook grif gesmuld van al het lekkers van Sandra. Sandra was verrukt van alle positieve reacties en dat was ook niet voor niets. Wat een klasse kok, die voor zoveel mensen in haar eentje alles heeft klaar kunnen maken. Petje af, San ! Ellen (vrouwtje van Borre) en Marian (vrouwtje van Jewel) hielpen Sandra met uitserveren, leuk om iedereen zo actief mee te zien doen. Dat maakt zo’n dag dan ook extra bijzonder !

Het was een heerlijke middag, met veel ontmoetingen tussen super gezellige mensen. Iwan (baasje van Dotje en Mushu) en Yvonne (vrouwtje van Bickel) vermaakten zich met de ski-gondel. Dotje, Mushu en Bickel werden in de gondel geplaatst, alsof zij met de ski-gondel de lift naar boven namen. Die koppies waren hilarisch, uiteraard zijn hier ook foto’s van gemaakt ! De honden hadden het super naar de zin, dat kon je gewoon merken. Onze Noof werd flink geaaid (“gepiept”, noemen wij dit) door de baasjes van Bu, Nova zat zo trots als een pauw te genieten van deze aandacht. Alle hondjes lieten zich door iedereen en alleman aaien en knuffelen, zo leuk om te zien.

Grappig vond ik toen de honden bij bepaalde woorden “jongens, soekie soekie” (alle honden herkennen deze termen) direct naar mij toe kwamen. Zij wisten allemaal dat er iets te halen was. Ook met de botjes, liepen een aantal honden spontaan met mij naar binnen, naar de plek waarvan de honden weten waar de botten in Inge’s Huuske liggen. Grappig dat de honden dit soort dingen echt niet vergeten. Topper liep direct mee, toen ik zei dat vrouwtje een snoepje voor hem had. En dan is Topper alweer een tijdje terug voor het laatst bij ons geweest. Of honden een geheugen hebben !

Rondom 17.00u. gingen de laatste eigenaren op huis aan. Marti en ik kunnen terugkijken op een super geslaagde dag. Het weer was ons meegevallen, wij waren op alles voorbereid, maar hoe fijn was het niet dat het tenminste droog was. Ik heb genoten van al die honden om mij heen, van al die lieve baasjes en vooral ook de dankbaarheid die wij achteraf kregen voor het organiseren van deze dag. Het is echt een prachtige dag geweest ! Zeker om nog eens te organiseren !! Iedereen heel erg bedankt voor het enthousiasme en geweldige feedback voor deze dag. Ineke bedankt voor alle hulp bij de voorbereidingen en Sandra natuurlijk fantastisch bedankt voor het geweldige Kerstbuffet ! We hopen dat ook jij er volgend jaar weer bij bent haha ! Jij hebt dit evenement tot iets speciaals gemaakt ! Top !

Marti & Inge

Zie voor de foto’s van deze dag in het FOTO DAGBOEK “Berner Winterwandeling 2016 d.d. 12 december.

'