LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen

Informatie

De berner roedel

Onze eigen bernerroedel (Bruno, Thomas, Vriendje, Roosje) zien het territorium van Inge’s Huuske natuurlijk als hun eigen territorium, waarbij ‘vreemden’ (mens en dier) in eerste instantie niet gewenst zijn. Zij zullen in principe dit terrein, hun erf, dan ook altijd verdedigen. Dit leidt wel eens tot een hoop kabaal (bij het hek) als er iemand ‘dreigt’ dit erf te betreden (gezellig…..er komt bezoek…..wees welkom!). Dit is het natuurlijke waakinstinct voor de meeste honden. Berners horen tot de groep van absolute waakhonden en daar is ook niets mis mee.

Aan de andere kant zijn berners (en vele honden met hen) ook met name blij als er bezoek komt. Als zij dit bezoek herkennen, zijn ze totaal uitgelaten, wordt er even enthousiast geblaft en kan het bezoek ook gerust verder lopen hihi. Het is aan te raden niet uw beste kleding aan te trekken, want  de meeste honden ontvangen u graag met een sprong in de hoogte en een dikke lebber over uw gezicht. Dus wees gewaarschuwd!

Nieuw in de roedel ?

Een roedel bouwt zich op, elke nieuweling moet zich even door de ‘ballotage commissie’ laten keuren en beoordelen, bij goed gedrag zal de nieuwe hond erg snel worden geaccepteerd. Overigens wil dat niet zeggen dat de nieuweling niet de baas van de roedel kan zijn. Ook dat kan, maar dat moet dan wel geaccepteerd worden door de roedel (dat heet ‘natuurlijk overwicht’). Onze logee berner Sam bijvoorbeeld is per definitie de baas in onze roedel en dat gaat heel goed, ondanks dat Sam ‘vreemd’ is op het territorium van de eigen roedel.

Gedraagt de nieuweling zich arrogant of is hij/zij te direct en zonder respect voor de aanwezigen, dan zal de nieuweling even op zijn plaats worden gezet en gecorrigeerd worden door een van de andere honden. Dit proces gaat automatisch en ingrijpen blijkt dan zelden nodig.

Honden die voldoende zijn gesocialiseerd (dit wordt gevormd in eerste maanden van het leven van een hond), zullen zich snel weten te plaatsen in een nieuwe roedel. Zij zijn flexibel en zullen zich in elke situatie zelf een plekje weten te bemachtigen.

Honden die niet gesocialiseerd zijn en weinig met andere honden in contact komen, lopen het risico alle aandacht te willen opeisen van het vrouwtje (de ‘verwende’ hond) en andere honden niet in de buurt te dulden (de ‘dominante’ hond). Deze houdingen kunnen tot onvriendelijk gedrag leiden en kan het voor de roedel duidelijk moeilijker maken om als roedel te functioneren. Het is in het belang van de roedel maar ook omdat wij een kleinschalige opvang zijn waarbij alle honden met elkaar door een deur moeten kunnen, dat uw hond dus goed gesocialiseerd is.

Ontvangst en Vertrek

Indien u samen met uw hond bij ons aankomt, zullen onze eigen honden (en eventuele logees) niet direct zichtbaar zijn (zij worden even verzocht plaats te nemen op onze Daele). Dit maakt het voor u en uw hond tenminste mogelijk om rustig binnen te komen. Het is zeker niet wenselijk om onze ‘buffelkolonie’ op u af te laten stormen!

Een eerste bezoek

Indien u voor een eerste keer met uw hond gezellig bij ons op bezoek komt, met als doel o.a. om onze honden aan elkaar voor te stellen, zullen wij onze honden -een voor een- met uw hond laten kennismaken. Afhankelijk van het karakter van uw hond, wordt hierin de meest logische en prettige volgorde bepaald. Mocht uw berner ietwat angstig aangelegd zijn, dan zullen wij uw hond allereerst laten kennismaken met onze rustige buffeltjes. Vaak als zij dan geheel tevreden weer rondsnuffelen, zullen onze druktemakertjes (Vriendje en Beau) pas ‘in de arena’ worden gelaten. Vaak is de onrust dan ook snel voorbij en kan de roedel elkaar daarna direct lekker uitdagen en begint veelal ook direct het speelkwartiertje.

Het brengen van uw berner

Brengt u uw berner bij ons om te logeren, dan zullen wij ook onze honden achterhouden, echter wij zullen onze honden dan niet in uw bijzijn loslaten. Pas als u uw hond als afscheid een dikke knuffel heeft gegeven en u bent vertrokken, zullen wij onze honden een voor een loslaten. Dit is puur om te voorkomen dat er teveel geblaf ontstaat, we moeten aan onze buren blijven denken ! Als u namelijk als eigenaar erbij bent (dat zult u ook bij een eerste bezoek merken), zullen de berners extra enthousiast zijn en zal er hard geblaft worden. Wij proberen het blaffen (en dus de onrust in de roedel) tot een minimum te beperken.

Het afhalen van uw berner

Bij het afhalen van uw hond, volgen wij in principe hetzelfde patroon. Wij zullen onze honden even verzoeken op de Daele plaats te nemen, uw hond mag dan lekker als enige bij mij in de keuken komen, waar wij dan samen op u zullen wachten. En ondanks de ongetwijfeld heerlijke vakantie, zal uw hond weer erg blij zijn om u weer te zien. Als onze honden de Daele ‘opgestuurd worden’, weten zij natuurlijk best wel hoe laat het is (“er staat wat te gebeuren !!!!”) en zullen zij vanuit de Daele u al aardig tegemoet blaffen (maar dat horen de buren gelukkig niet).

Indien u een berner reu heeft, laten wij bij het afhalen van uw hond onze eigen honden binnen op de Daele. Al is het in de roedel gedurende de vakantie een groot feest geweest, bij het afhalen zou het zomaar tot onrust kunnen leiden.
Uit ervaring hebben wij geleerd dat uw hond veelal zo blij naar u toekomt, vaak springt en dolenthousiast tekeer gaat, dat de andere honden hier erg onrustig van worden en mogelijk uw reu op dit gedrag gaan corrigeren. Vaak is het ook zo dat uw hond zijn baasjes direct gaat beschermen en kan het gebeuren dat andere enthousiaste honden worden gecorrigeerd. Dit leidt ook weer tot onnodige onrust tussen de aanwezige honden, wat wij graag willen voorkomen.

Graag op tijd komen !

Graag vragen wij u om uw hond op de afgesproken tijd te halen of te brengen. Bij wisselingen van honden, moeten wij onze honden tijdelijk even op de Daele zetten. Om dit niet onnodig lang te laten duren, is het van belang dat u zich op tijd bij ons meldt.

Mocht u toch, om welke reden dan ook, eerder of later aankomen, geeft u dat dan alstublieft tijdig aan ons door (via telefoon/voicemail of sms).


'