LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

Fotoalbum

Vaste bewoners | Vriendje

5 januari, 2015 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie: ,

Vriendje is op vrijdag 27 mei zeer plotseling overleden. Wij hebben hem moeten laten inslapen, omdat bleek dat hij een fatale progressieve hersenaandoening (DM) had. Wij gingen met Vriendje naar de dierenarts in de veronderstelling dat Vriendje last had van zijn pootjes vanwege zijn twee operaties aan zijn kruisbanden. Maar al snel bleek dat er sprake was van een neurologisch probleem, Vriendje had geen schijn van kans meer en zou snel nog meer problemen krijgen. We hebben Vriendje zeer snel moeten laten gaan. Wat een ramp ! Onze trouwe Vriend is slechts 7,5 jaar geworden. Rust zacht, lieve Vriend.

Dit is wat ik over Vriendje schreef toen hij nog maar net bij ons was…….

HERPLAATSER VRIENDJE
Vriendje, onze derde berner reu, geboren op 10 december 2008, is onze herplaatser. Vriendje is in 2010 bij ons komen wonen, toen Vriendje bij ons als herplaatser werd aangeboden. Vriendje komt van een eenmalige nestje van een boerderij uit Deventer en is volgens ons geen raszuivere berner. Dat merken wij aan het karakter van Vriendje, hij verschilt in enkele opzichten ten opzichte van het echte berner-gen !

Herplaatst uit zekerheid

Vriendje kon niet meer thuis in Doetinchem wonen, omdat er een klein kindje in huis kwam, er geen aandacht meer voor Vriendje was en Vriendje richting het kind te onstuimig zou zijn. Berners zijn in de regel heel erg lief voor (kleine) kinderen. Zo ook Vriendje uiteindelijk. Maar er is een verschil. Onze grote loeders Bruno en Thomas benaderen kinderen, pups en kleine hondjes en katjes uitzonderlijk voorzichtig, Vriendje daarentegen kan door zijn waakinstinct soms ʻteʼ snel reageren en daarbij andere dingen (spullen, kleinere hondjes en zeker ook kinderen) over- en omlopen. Kleine hondjes herstellen zich vaak snel van zoʼn actie, maar met kleine kinderen kan je dergelijke risicoʼs niet lopen. Verder is Vriendje zeker heel lief voor kinderen en hij zal kinderen dan ook ʻdoor dik en dunʼ beschermen.

Onze border collie

Vriendje is onze border collie, mogelijk dat hij ook gedeeltelijk bloed heeft van een border collie. Buiten zijn bijna border collie uiterlijk en zelfs ook zijn bouw, heeft Vriendje een uitzonderlijk goede ʻdrijfkrachtʼ, hij is dan ook degene die bij ons de roedel bij elkaar houdt als wij met zijn allen gaan wandelen. Vriend is onze absolute top waker, heeft en houdt alles in de gaten en is onze antenne bij onraad. Hij is snel en sterk, ondanks dat hij een slag kleiner is dan onze andere berner reu Bruno. Vriendje is misschien een middelmatig grote hond, maar heeft de kracht van een pitbull.

Vriendje is een absolute lieverd, maar heeft wel sterke leiding nodig. Vriendje heeft zogezegd een gebruiksaanwijzing, maar zodra je die kent, is het een vriend voor het leven. Trouw tot op het bot ! Hij luistert perfect en loopt altijd strak naast zijn vrouwtje en/of baasje. Hij is niet weg te denken naast onze zijde, wat hem daarmee in enkele opzichten ook soms wat dominant maakt richting onze andere honden. Vriendje als ander kaliber in onze familie, een hond waar niet mee te spotten valt. Ik heb mijn handen vol gehad om deze jongen een beetje in het gareel te krijgen, maar ik kan alleen maar zeggen dat hij uiteindelijk tot een super doggy is uitgegroeid.

Vriendje heeft in 2015 beiden kruisbanden gescheurd, ondanks de twee volledige implantaten (dmv van de TTO techniek), kan hij net na de operatie gelukkig weer redelijk goed lopen. We denken dat hij uiteindelijk weer goed zal gaan lopen, zoals hij dat altijd heeft gedaan. Het is een bikkel en hij laat zich er niet onder krijgen. Ondanks dat hij al 7 jaar is, weten wij dat Vriendje een sterke berner is en hij de kans heeft goed oud te worden.

O

Onze doerak

A

Arme Tom heeft geen kans

S

Spelen met Diva

S

Samen met Senber

V

Vriendje heeft weer iets gevonden

O

Onze eerste herfst samen

V

Vriendje en Senber

S

Senber en Vriendje

V

Vriendje en zijn boei

B

Bruno Vriendje Tom

V

Vriendje schooier

L

Lekker sprinten

M

Mooie vent

T

Tom Senber en Vriendje


'