LOGEREN IN INGE’S HUUSKE ? KLIK OP DEZE LINK


Sluiten
 • Ideaal Berner Wellness centrum

  Zelfs honden met een fysiek of psychisch probleem zijn in Inge’s Huuske veilig. Uniek.

  Familie Vonk, Heerlen

  Ideaal Berner Wellness centrum | Familie Vonk, Heerlen
 • TE gezellig !

  Ben bang dat er een keer komt dat onze twee berners niet meer mee naar huis willen… Hier kan geen baasje tegenop !

  Familie Kaarsgaren, Den Dungen

  TE gezellig ! | Familie Kaarsgaren, Den Dungen
 • Dierenliefde en aandacht

  Inge’s Huuske, wat een fantastisch vakantie-adres voor onze Moos ! De boerderij met Daele speciaal voor de honden, een Speelveld met Animatie-team en een heuse Berner chill room.

  Machiel en Maaike uit Amersfoort

  Dierenliefde en aandacht | Machiel en Maaike uit Amersfoort

Fotoalbum

Gast-berners | Diva en Xavi

28 december, 2011 | Geschreven door Inge's Huuske | In de categorie:

Xavi en Diva zijn twee berner vrouwtjes uit Amersfoort en komen uit een en hetzelfde nest. Beide zussen zijn geboren op 11 juni 2008. Het zijn twee geweldige berners met het juiste Berner-gen. Diva, de leider van het stel, is een energieke, lieve berner, die van een grapje houdt, die van echt stoeien houdt met de andere berners en logees; Xavi, volgt haar zussie, is iets meer afwachtend, maar ook erg aanhankelijk als je eenmaal haar hart hebt gewonnen.

Het verhaal, dat ik met de twee meiden mee kreeg, was dat zij niet altijd zouden gehoorzamen (ze kwamen uit hetzelfde nest) en dat zij meer gericht zouden zijn op elkaar dan op de andere honden of op mensen. Niets was minder waar. Na een eerste gewenningsdag, met heel veel nieuwe indrukken en heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, leek het ijs snel gebroken. Ik heb de meiden de eerste dag ook lekker hun eigen gang laten gaan.

Eenmaal als onderdeel van de roedel, volgde Diva (dus ook Xavi) de roedel eenvoudig naar binnen en naar buiten. Ik moet toegeven, het is niet gemakkelijk als gasthonden niet naar binnen komen als je daarom vraagt. Er moet natuurlijk soms gegeten worden, geslapen worden of gewoon binnen gekomen worden. Als honden dan buiten blijven staan (ik ken nog een aantal berners die in het begin niet binnen wilden komen) en dan bijvoorbeeld buiten luid beginnen met blaffen, dan heb je wel snel onrust in de roedel (vooral ook bij degenen die wel naar binnen zijn gegaan). Dus dat werkt niet lekker. Nee, maar deze uitdaging hadden wij snel getackeld. Diva liep namelijk graag onze grote reuen achterna, dus al snel bleek dat het binnen ook best veilig was voor de honden, dat ze daar heerlijk eten kregen, dat ze daar geknuffeld werden (en wel zo erg, dat ze er bijna van in extase bleven) en daar veilig konden slapen, dus ….. het was hier zo gek nog niet !

Diva en Xavi waren dus sneller dan verwacht geheel gewend en konden zich helemaal vinden in de bernerroedel en de andere hondjes. Diva is een ster in graven op onze speelweiden, zij maakt van elk muizengat een bernergat. Omdat beide dames mooi lang haar hebben (had ik nooit eerder zo mooi gezien), waren de ladies al snel ‘zo vies als een reu’. Met een handdoek en lekker borstelen konden Xavi en Diva daarna alsnog gezellig met de roedel binnen plaatsnemen, klaar voor het heerlijke avondmaal.

 

 

D D D D D
'